IPARI KAPUK

Szolgáltatásunk nem csupán a lakossági, hanem az ipari kapugyártás területét is lefedi. A legkülönbözőbb mérethatárokat és elvárásokat beleértve teszünk eleget megrendelőinknek, a kisebb műhelyektől, a hatalmas ipari komplexumig egyaránt.

Ipari paneljeink

  • Szín: gyári RAL 9002 – törtfehér

  • Felületek: stukkó

  • Struktúra: keskenybordás

  • Szín: gyári RAL 9006 – ezüst alu.

  • Felületek: stukkó

  • Struktúra: keskenybordás

  • Keret: alumínium

  • Betét: Akrill (plexi)

  • Nagy fénybeeresztési tulajdonság

A paneljeink

belsejében lévő acéllemezek egymással nem érintkeznek, így azok találkozásánál hő híd nem keletkezhet. Összetételének és kialakításának köszönhetően azok hő áteresztési tényezője a felületre vetítve 0,5 W/m2K.

Árassza el fénnyel

üzemét és takarítson meg energiát. Kiváló lehetőséget nyújt erre a panoráma szekció beépítése, pár ablaktól a teljes panorámáig. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a víztiszta akril plexi lemez hőszigetelése kétrétegűsége révén hatékony, mégsem hasonlítható össze a szendvics-panelek hőszigetelő képességével, így panoráma ablak választását olyan területekre ajánljuk, ahol nem számottevő az elválasztandó légterek közötti hőmérséklet különbség, vagy az adott területen nagyobb szerepet játszik a fény bejuttatása, mint annak melegen tartása.

Lakossági panelből

is kérheti ipari kapuját bizonyos mérethatárokig, illetve kiegészítőktől függően, kérheti ipari kapuit is lakossági panelekkel. Erről a lehetőségről kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ipari meghajtások

Kézi csörlő

Feltételezve, hogy nem szükségszerű a motorizálás, a megfelelő választás számunkra a láncos kézi csörlő választása, amely kézi erővel történő mozgatása során nyitja vagy zárja kapunkat.

TOTMAN 24.10 CI / 100N / 400V

Max felület 30 m2
Távadók: nem csatlakoztatható
Láncos csörlős mozgatással kiegészítve
RPM – 24

24.10 C Automatikus 100N – 400V

Max felület 30 m2
Távadó: csatlakoztatható
Láncos csörlős mozgatással kiegészítve
RPM – 24

18.14 C Automatikus 140 N – 400V

Max felület 40 m2
Távadó: csatlakoztatható
Láncos csörlős mozgatással kiegészítve
RPM – 18

TOTMAN

motor esetén a mozgatás egy fali vezérlővel történik. Az ilyen motor jelentősége, hogy nem szükséges zárás-biztonsági esz-közökkel ellátnunk kapunkat, ugyanis annak kezelője közvetlenül a kapu mellett tartózkodva tudja lezárni azt, a záró gomb folyamatos nyomása mellett, figyelemmel kísérve annak környezetét. A gomb elengedésére a kapu megáll.

AUTOMATA

kapuk esetén a vezérléshez nem szükséges közvetlen emberi jelenlét. Működhet távadóról, távoli vezérlőről, vagy a kapu mellett lévő vezérlőgomb egyszeri megnyomásával. Ilyen esetekben fokozott fontossággal bírnak a biztonsági berendezések.

Ipari

környezeténél fogva ezek a kapuk jóval robosztusabbak a lakossági kapuknál. .által a fent említett biztonsági eszközök is túlbiztosítottak, mind a kapu zuhanása, vagy rugói törése esetén.

Vasalat típusok

NL Normál

A normál emeléses vasalat rendszerek jellemzője, hogy a kapu a kialakított görgő-vezető sínen fut végig. A normálemeléses kapuk egy vertikális és horizontális sínből állnak.

LHR Alacsony

Alacsony vasalat esetén a kapu közvetlenül halad végig a görgővezetőn és a dupla síppáron. Az alacsonyemeléses kapuk egy vertikális és egy horizontális sínből állnak.

FTR tetőkövető

Tetősík követő vasalat esetén a rendszer keresztülcsúszik a sínpáron és könyökökön, követve a tetőszerkezet dőlésszögét. A vízszintes sínpár egy sínből áll.

HL Túlemelet

A kapu a normál vasalattal ellentétben nem a nyílás síkjában, hanem a túlemelés mértéke által meghatározott magasságban fordul 90 fokba A magas emeléses kapuk egy vertikális és horizontális sínből állnak.

VL Függőleges

Függőleges vasalat esetén a kapunk nem rendelkezik vízszintes kinyúlással, csupán felfelé megy a kapu nyílása során.

Zsanérjaink

galvanizált 2mm vastag acéllemezek, amelyek az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelően vannak kialakítva.

A görgők

horganyzott acélprofilokban futnak, és speciális szögvas elemre vannak elő-szerelve. Hatékonyság növelés céljából tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat, így lehet a kapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet dupla kialakítású.

Tömítés

segíti a nedvesség és hó szigetelését. Anyagát tekintve egy kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felső tömítésként használva külön acélprofilra is rögzíthető.

Sínszerkezetünk

hidegen sajtolt, galvanizált, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A kis felsős szerelési helyigény miatt a vízszintes sínszerkezeteink duplakialakításúak. A gyors beépíthetőség céljából mindezek előszerelten, furatokkal együtt kerülnek szakembereink kezébe a felszerelés során.

Ipari kiegészítők

Bevilágítók
Miért alkalmazza a bevilágító beépíttetését? Elsődleges szempont egyben előnye is. Ez pedig az energiatakarékosság. Az ablakok hő áteresztési tényezője nagyban hasonlít a szendvicspaneléhoz. Leegyszerűsítve, ön hő veszteség nélkül engedheti be a fényt garázsába, megspórolva ezzel a világítás költségét a nappali órákban. Másodlagos szempont, hogy a szemmagasságba helyezett bevilágítóval, Ön figyelemmel kísérheti a kapu túloldalán lévő környezetet annak nyitása nélkül.

A legerősebb rugók
Ipari közegben nem ritka a kapuk gyakori nyitása. Pl.: elosztó vagy logisztikai központ, teremgarázs, társasház esetén jöhet jól a ciklus növelése. Az alapértelmezett nyitásszámokat megtöbbszörözi, elérve azt, hogy kapuja egész nap mozgásban lehet, mégsem kell tartania idő előtti rugótöréstől. Fontos megjegyezni, hogy a többszöri nyitásnál nem csupán a rugó, hanem a motor kiválasztása is ugyanolyan fontos szempont.

A kapuba épített kisajtó
Személybejáróink beszerelésének lehetőségével önnek nem szükséges naponta több alkalommal felnyitni garázskapuját, ugyanis ezek a szerkezetek a kapu paneljainak síkjába kerülnek beépítésre. Biztonsági okokból kifelé nyíló, balos, vagy jobbos változatban kaphatóak. Szintén rendelhet kiegészítő-ként bevilágítót illetve alacsony, vagy magasabb küszöbállást. Az ön kapujának tökéletes működéséről kollégáink a kapuba építés során személyesen gondoskodnak és a lemodellezés során több kapu pozícióban is megtörténik az ellenőrzés.

Biztonság
Biztongágos? Hangzik a kérdés egyes robosztus ipari megoldások láttán. Az általunk gyártott és forgalmazott kapukban viszont megbízhat bármennyire is nagy méretekkel rendelkezzen egy kapu, hiszen kapuink a minősítéseken túl, minden biztonsági berendezéssel rendelkezik, mint pl. a zuhanás gátló. Az alábbi eszköz kábelszakadás esetén, egy kivételesen éles fémkéssel állítja meg kapunkat, szinte azonnal. Hasonló védelmi eszköz a rugótörés biztosító, amely a tengelyt fixálja, egy esetleges törés esetén.

Alacsony

vagy normál küszöbbel Kérjem az átjáró ajtómat? Amennyiben az átjáró ajtó menekülési útvonalra esik, minimális magassággal szabad rendelkezni az adott átjáróknak. Normál küszöbmagasság esetén ez az érték 17,5cm, míg alacsony esetben 2,5cm, amely jóval biztonságosabbá teszi a rajta való áthaladást.

Merevítés

szükséges egyes kapukra. Alap-esetben lakossági paneljaink kettő, ipari paneljeink háromrétegű acélbetéttel vannak ellátva, amely végighúzódik annak teljes hosszán. Bizonyos méreten felül (4,7 m felett) azonban nem elég csupán az acélbetétes eljárás. Ebben az esetben szükséges az ún. Omega-acélmerevítés, amely stabillá varázsol bármilyen ipari és lakossági nyílászárót egyaránt.

Dupla

végzárókkal, tandem görgőkkel és zsanérokkal látjuk el a nagyon széles kapukat. Ezek a kiegészítő intézkedések teszik kapuinkat masszívvá az igazán nagy szélességek során.

VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Felkeltettük érdeklődését? Adja meg elérhetőségeit és felvesszük Önnel a kapcsolatot!