SZÉCHENYI 2020

Cégünk sikeres felújításon vett részt az alábbi részletekkel bíró pályázat nyomán:

„KAPU-KER” Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

  • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a KAPU-KER Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 4 967 419 Ft

  • a támogatás mértéke: 54,99%
KAPCSOLAT

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítés villamos energia-igény részbeni kielégítése által, megújuló energiák segítségével.
A fejlesztés céljául szolgáló fotovoltaikus rendszer segítségével villamos energiát állítunk elő. A napelem egy olyan eszköz, amely a napfényt elektromos energiává alakítja át. A napelemek a rendszerben egyenáramú generátorokként működnek, és ha sorba kötjük őket a feszültségük, ha párhuzamosan, akkor az áramerősségük adódik össze. A napelemes rendszer egyenáramú (DC) elemeit
olyan dupla szigetelésű solar kábellel kell összekötni, ami a rendszer teljes élettartama (25+ év) alatt sem megy tönkre. Az egyenáramot az inverter váltakozó árammá alakítja, és szinkronizálja a hálózati feszültség frekvenciájával.

Előkészítő tevékenységeink:
o Statikai szakvélemény készíttetése
o Napelemes kivitelező felkeresése, helyszíni szemlén egyeztetés, árajánlatkérés
o Energetikus felkeresése, energetikai háttér számítások elvégzése
o Műszaki ellenőrrel egyeztetés, árajánlatkérés
o Pályázati dokumentáció összeállítása

Vállalkozásunk elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 26,88 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele vállalkozásunk energiafelhasználásának 87,5 %-át. Projektünk keretei között a tetőfelületre történő kiépítésre kerülő, prémium minőségű 26,88 kWp névleges teljesítményű napelem rendszer az alábbi műszaki paraméterekkel bír:
o 84 db Napelem Longi solar mono PERC 320W
o 1 db Fronius ECO 25.0-3S WILAN inverter
o Tartószerkezetek
o Villamos anyagok
o Munkadíj
o Napelem műszaki leírása:
o Tetőfelület tájolása: délnyugati tájolású
o Tető hajlásszöge: 10 fok
o Tető anyaga: lemezfedés
o Napelemek összteljesítménye: 26,88 kW

A napelemes rendszert az épület délnyugati tájolású tetőfelületein, az elrendezésben meghatározott kiosztásban és módon lesz telepítve. A meglévő tetőfelületre kerülnek felszerelésre a napelem tartósínek, s végül a 84 db napelem. Az inverterek és annak védelmi berendezései az üzemhelyiségben kerülnek elhelyezésre, majd a hálózatra táplálás az épület főelosztójában történik.
26,88 kW beépített napelem kapacitású napelemes rendszer, ferdetetőkre telepítve, rögzítéssel, kompletten, 84 db LONGI solar mono kristályos típusú, 320 W-os napelem, K2 napelemtartó sínekkel, rögzítőkkel, 1 db Fronius inverter, MC4 (+) szolár csatlakozó, MC4 (-) szolár csatlakozó, szükséges hosszúságú 4mm2 keresztmetszetű szolár kábel, szükséges hosszúságú 6mm 2 keresztmetszetű földelő vezeték szemes saruval, szükséges védőcsövek, kábelcsatornák, napelem földelővezeték a végein szemes sarukkal, síneket összekötő földelővezeték 1,2m, 1 db DC oldali csatlakozó doboz túlfeszültségvédelemmel, túláramvédelmi kismegszakítóval, 1 db AC oldali csatlakozó doboz T2 túlfeszültség- és túláram védelemmel, szükséges hosszúságú rézvezeték.

  • a projekt befejezési dátuma: 2022.02.28.
  • projekt azonosító száma : GINOP-4.1.4-19-2019-00230

VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Felkeltettük érdeklődését? Adja meg elérhetőségeit és felvesszük Önnel a kapcsolatot!